Warning: Illegal offset type in isset or empty in /home/clients/b64b8f10865d1c843549a66c610ef3c6/web/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/front/process.php on line 336
Πρόγραμμα επιχορήγησης για πατέντες προϊόντων από το Ίδρυμα Μποδοσάκη – Ειδικές συνεργασίες Ευρωδιάθεση

Πρόγραμμα επιχορήγησης για πατέντες προϊόντων από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη προκηρύσσει νέο πρόγραμμα επιχορήγησης δαπανών για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας (πατέντες) προϊόντων – αποτελεσμάτων καινοτόμου έρευνας που πραγματοποιείται από ερευνητές και ερευνητικές ομάδες ελληνικών ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων. Τα αποτελέσματα αυτά θα μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά, μέσω της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, ή της εκμετάλλευσής τους από υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Στο πρόγραμμα, μαζί με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, συμμετέχουν ως χρηματοδότες τα Κοινωφελή Ιδρύματα Ιωάννη Σ. Λάτση, Α.Γ. Λεβέντη και Ωνάση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Έλληνες ερευνητές που διεξάγουν έρευνα σε Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) και δημόσια Ερευνητικά Κέντρα. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση, πρότυπο της οποίας έχει αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο του Ιδρύματος Μποδοσάκη μαζί με τη σχετική προκήρυξη.

Στόχος του προγράμματος είναι η τόνωση της ελληνικής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας, ανάδειξης και υποστήριξης καινοτόμων επιχειρήσεων βασισμένων στα προϊόντα και τα αποτελέσματα της ποιοτικής καινοτόμου έρευνας που διεξάγεται στα Πανεπιστήμια και τα δημόσια ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας. Το πρόγραμμα στοχεύει, ευρύτερα, στην ανάδειξη του ερευνητικού και επιχειρηματικού τομέα της Ελλάδας, ως ενός τομέα που δύναται να προσελκύσει επενδύσεις και να ενθαρρύνει τους Έλληνες ερευνητές να μείνουν και να δημιουργήσουν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι επιστημονικοί τομείς της έρευνας δεν υπόκεινται σε περιορισμούς. Το αντικείμενο της έρευνας πρέπει να αφορά (α) προηγμένη τεχνολογία, για την οποία δεν υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός από το εξωτερικό, ή (β) πρακτικές εφαρμογές βασικής έρευνας (μεταφραστική έρευνα) με ήδη διαφαινόμενο προϊόν ή υπηρεσία που επιδέχεται προστασίας, για τις οποίες δεν υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός από το εξωτερικό.

Προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα αποτελεί ότι τα δικαιώματα θα κατοχυρώνονται στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ), στα δημόσια Ερευνητικά Κέντρα και στους Έλληνες ερευνητές που διεξάγουν έρευνα σε αυτά, και ότι, σε περίπτωση εκχώρησης της εμπορικής εκμετάλλευσης των δικαιωμάτων σε τρίτους, θα εξασφαλίζεται η συμμετοχή των ελληνικών ΑΕΙ και δημόσιων Ερευνητικών Κέντρων αυτών στα μελλοντικά κέρδη από την εμπορική εκμετάλλευσή τους κατά ποσοστό που καθορίζεται με την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, με ελάχιστο όριο 5%.

Πηγή: Ίδρυμα Μποδοσάκηε



Αφήστε μια απάντηση