Warning: Illegal offset type in isset or empty in /home/clients/b64b8f10865d1c843549a66c610ef3c6/web/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/front/process.php on line 336
Διαγωνισμός ECOTROPHELIA 2019 για νέα οικολογικά-καινοτόμα προϊόντα διατροφής – Ειδικές συνεργασίες Ευρωδιάθεση

Διαγωνισμός ECOTROPHELIA 2019 για νέα οικολογικά-καινοτόμα προϊόντα διατροφής

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2019 για τη δημιουργία νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής. Ο διαγωνισμός που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) έχει σκοπό να υποστηρίξει τους νέους Έλληνες φοιτητές που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και να προβάλλει τις δυνατότητες και το δημιουργικό τους πνεύμα, αποτελώντας ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων.

Ο διαγωνισμός στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής (τροφίμων ή ποτών), τα οποία θα παρουσιάζουν απαραιτήτως στοιχεία οικολογικής καινοτομίας και για τη συμμετοχή σε αυτόν είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός τελικού προϊόντος, που θα τεθεί σε γευστική δοκιμή από την Εθνική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Ο διαγωνισμός ECOTROPHELIA διεξάγεται σε 2 επίπεδα. Πρώτα σε εθνικό, όπου ο κάθε Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων διοργανώνει τον διαγωνισμό στη χώρα του για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας και στη συνέχεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου οι νικητές όλων των χωρών συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Φέτος ο Eυρωπαϊκός Διαγωνισμός ECOTROPHELIA θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «ANUGA» στην Κολωνία, στις 5-9/10/2019.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της Ελλάδας. Η συμμετοχή γίνεται μέσω ομάδων, που αποτελούνται από 2 έως 10 άτομα, που προέρχονται από το ίδιο ή διαφορετικά πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα. Επιτρέπεται οι ομάδες να είναι μικτές, να αποτελούνται δηλαδή από φοιτητές των 2 βαθμίδων (προπτυχιακοί & μεταπτυχιακοί) και να καθοδηγούνται από το πολύ 2 επιβλέποντες, που μπορεί να είναι είτε Υποψήφιοι διδάκτορες ή Μεταδιδακτορικοί ερευνητές, Λέκτορες, Καθηγητές, κλπ). Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στη φοιτητική ομάδα των υποψηφίων διδακτόρων και των φοιτητών που έχουν υπερβεί το 35ο έτος καθώς και μεμονωμένων ατόμων.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 3 χρηματικά και 2 τιμητικά βραβεία:

Το ECOTROPHELIA χρυσό βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€ και τη συμμετοχή της ομάδας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «ANUGA» στην Κολωνία, στις 5-9/10/2019, με τα έξοδα μετάβασης και διαμονής να καλύπτονται από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
Το ECOTROPHELIA αργυρό βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 800€.
Το ECOTROPHELIA χάλκινο βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 500€.
Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης.
Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας

Οι ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο προϊόν διατροφής (τρόφιμο ή ποτό), που θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία παρουσιάζονται αναλυτικά στους Κανονισμούς του Διαγωνισμού.

Για να λάβει μέρος μια ομάδα στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχει στείλει τον Τεχνικό Φάκελο με συμπληρωμένα τα υποχρεωτικά στοιχεία, ταχυδρομικά στα γραφεία του ΣΕΒΤ (3 αντίγραφα + cd ή dvd), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019. Στη συνέχεια θα πρέπει να στείλει τον Αναλυτικό Τεχνικό Φάκελο γραμμένο στα Αγγλικά έως την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 (Νέα Φόρμα Υποβολής Τεχνικού Φακέλου). Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2017 την πρώτη θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2017 είχε κερδίσει το καινοτόμο προϊόν «AVOYOG Smoothie Beverage» που δημιούργησε ομάδα από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια, η ομάδα εκπροσώπησε τη χώρα στην αντίστοιχη διεθνή εκδήλωση στο Λονδίνο, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση, καταφέρνοντας να διακριθεί ανάμεσα σε 16 συνολικά συμμετοχές από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: ΣΕΒΤ



Αφήστε μια απάντηση

Κέντρο Προτιμήσεων Απορρήτου

    Necessary

    Advertising

    Analytics

    Other